Pussig uttalelse fra van Gaal: «Forskjellen mellom Mourinho og Solskjær er ikke så stor».

 

Ser ikke van Gaal hvordan Solskjær skaper glede og entusiasme? Et lags fortrinn handler mindre om spillestil, og mest om hva en trenerstil kan skape. Et lags spillestil kan relativt lett identifiseres og er dermed forutsigbar. Andre lag kan lett utnytte den innsikten. Trenerstil handler om væremåte og atferd for å utvikle mestring og spilleglede. Den er ikke lett kopierbar. Solskjær behandler sine spillere slik vi beskriver i vår bok «Fiks fotballen». Trygge og glade spillere utnytter egne ferdigheter på en langt bedre måte enn utrygge spillere under Mourinho

 

Uttalelsen fra van Gaal indikerer hvorfor han selv ikke lykkes med Man United. En god taktikk i en kamp er effektivt, men det avgjørende er hvordan treneren og manageren utvikler laget og lagånden mellom kampene.

Trenerlegende om Solskjærs suksess: – Et resultat av Mourinhos arbeid

67-åringen har gitt seg som trener, men følger med på hva som skjer i sin tidligere klubb. I et intervju med BBC sier han at forskjellen mellom José Mourinho og Solskjær ikke er så stor siden begge har satset på en defensiv spillestil.

 

Similar Posts