Hvor lenge er Ole Gunnar Solskjær i paradis?

Det tar nemlig tid å snu et lag, minimum et år, så selvsagt vil Solskjær oppleve tap fremover.

Kortsiktigheten blir utfordrende. Ole Gunnar Solskjær kommer til å oppleve at laget hans taper enda flere kamper fremover. Det tar tid å bygge et lag. Han har overtatt de samme spillerne, den samme fysikken, de samme tekniske kvalifikasjonene og det samme samspillet som forgjengeren. Det tar ofte et år å få et lag til å spille ideelt sammen. For selv om Solskjær har klart å frigjøre en del energi i laget, er Manchester United langt fra perfekt. Så tapene vil komme.

Hvorfor Solskjær vil tape flere kamper – uten at det er noe å bekymre seg over

Solskjær vil tape flere kamper fremover, men hverken supportere eller styret bør bekymre seg så mye om det. Det tar tid å bygge et lag, noe både Arséne Wenge…

Det vet også legenden Arséne Wenger, som i et intervju i Manchester Evening News sa at han ikke ble noe mindre overbevist over Solskjær på grunn av PSG-kampen, da han er tydelig på at det ikke er én kamp som avgjør om en manager burde bli værende i klubben, eller ikke.
– Det er en avgjørelse som ikke burde bli bestemt på grunnlag av ett resultat og heller ikke denne korte perioden, hvor han har gjort suksess. Han må bli bedømt utifra hvilken kompetanse han viser på daglig gjøremål i klubben, på alle områder, forklarte Wenger, før han fortsatte:
– Derfor kan jeg ikke dømme han etter ett fotballtap.

Spørsmålet er om klubbens styre forstår dette og er like tålmodig med ham som de var med Ferguson.
Sir Alex hadde dårlige resultater i løpet av sine tre første år, og holdt på å ryke ut. Men han fikk han fornyet tillit, og dermed kom suksesshistorien vi kjenner til.

Det er nesten umenneskelig å ha en arbeidskontrakt på et halvt år i en sånn jobb. Kommer det en tapsrekke på fire-fem kamper er sannsynligvis mulighetene for fornyet tillit borte, siden de fleste fotballstyrer – også i verdens største klubber – er svært emosjonelt og kortsiktig drevet.

(Foto: NTB scanpix / Svein Ove Ekornesvåg)
[btn text=»Kjøp boken» link=»/kjop-boken» tcolor=»#ffffff» thovercolor=»#ffffff»]

Les Arséne Wenger-intervjuet her.

Similar Posts