Hvem bør ManU velge som sin neste manager?

Vil tryllestav-syndromet bestemme valget av neste manager i Manchester United?

ManU har en lang vei tilbake til toppen. Spørsmålet er om ledelsen i klubben innser at arbeidet opp dit vil ta noen år, eller om den forventer at den nye manageren skal svinge tryllestaven og vipps så er Manchester United ligamester igjen. Vi er redd for at det siste er tilfellet.

Krangling, offentlig utskjelling og utdriting av spillere, konflikter med støtteapparatet og forherligelse av egen person, er noe av det vi vil huske Mourinho for.

ManU har behov for en manager som skaper tro gjennom dialog og involvering. Han behøver ikke ha alle svarene, men han må absolutt stille de rette spørsmålene til spillerne og trekke de med i en positiv dialog. Han bør være en bedre pedagog enn Mourinho. Han bør elske spillerne høyere enn seg selv. Vi er enig med avdøde Cruiff som uttalte om Mourinho: «What I don’t like is that he always puts himself on the first row. He should be on the second row».

Det klubben ikke trenger, men som vi er redd for at de likevel ender opp med, er en manager som har alle svarene, styrer spilleren med underkastelse, sterk disiplin og strupelenke. ManU erfarte at det fungerte med Sir Alex Ferguson, men denne typen Trener A er neppe fremtidens type manager.

ManU vil utnevne en midlertidig ekstern manager fram til sommeren 2019 når den nye manageren tiltrer.

Hvem burde ManU velge som den midlertidige manageren? Solskjær er nevnt.

Hvem bør ManU engasjere fra sommeren 2019?

Les mer om i «Fiks fotballen» om Trener A og Trener B og hvorfor Ferguson, Mourinho, Guardiola eller Conte aldri ville lykkes i en norsk klubb.

[btn text=»Kjøp boken» link=»/kjop-boken» tcolor=»#ffffff» thovercolor=»#ffffff»]

 

Similar Posts