Ronny Deila med «Fiks fotballen»

Ronny Deila får boken «Fiks fotballen» som takk for solide innspill til hvordan norsk fotball igjen kan lykkes internasjonalt. Forfattere Jon Morten Melhus og Morten Eriksen-Deinoff har hatt samtaler med ham og over 40 andre nøkkelpersoner i norsk fotball.

Vålerenga-trener Ronny Deila og Morten Eriksen-Deinoff med «Fiks fotballen»

 

Sir Alex Ferguson, Manchester Uniteds legendariske trener, var fokusert på disiplin og var en typiske trener A. Han forventet at spillerne underkastet seg, og de som ikke gjorde det, måtte forlate ManU.

Ronny Deila har et helt annet syn. Gjennom å legge vekt på trygghet, tillit og trivsel, legges grunnlaget for utvikling. Han bruker tiden på andres utvikling. Oppgaven er å skape de gode rammene.

– Derfor prater jeg med spillerne én-til-én for å skape trygghet og tillit. Få spilleren til å føle seg vel og viktig. Å gå på jobb må oppleves å være gøy. Hvis du går på jobb og ikke vet hva som forventes av deg, hvis du går på jobb og ikke føler at du betyr noe, hvis du går på jobb og har det kjedelig – da har du nok med å være til stede. Da skapes ingen utvikling. Skal du bli bedre, må du ha det gøy. Det glemmer mange trenere og ledere, sier Deila.

Les mer om Ronny Deilas mange innspill til å skape god fotball i «Fiks fotballen».

Du får den hos din nærmeste bokhandler, nettbokhandel eller her:

[btn text=»Kjøp boken» link=»/kjop-boken» tcolor=»#ffffff» thovercolor=»#ffffff»]

Similar Posts